Henkilökunta Siitosoriit 2020 Hinnasto Ohjeita tamman omistajalle

Oriasema - Henkilökunta


Eläinlääkäri Sarianna KujanenSarianna Kujanen
31 v, Alahärmästä

Valmistuin eläinlääkiksestä Helsingistä v. 2015. Vuodesta 2013 lähtien olen tehnyt kunnan sijaisuuksia ja teurastamon sijaisuuksia, kunnes valmistuin. Sen jälkeen tein omalla paikkakunnalla kotikäyntejä, ja lopulta marraskuussa 2016 perustin oman pienen yrityksen Alahärmään, eläinlääkäri Sarianna Kujanen. Hoidan kaikkien eläinten peruspraktiikkaa, eli otan pieneläimiä vastaan klinikalla, ja hevoset ja lehmät teen keikkakäynteinä. Lisäksi teen kunnan viikonloppupäivystyksiä säännöllisesti.

Kesäisin teen lähes ainoastaan tammapraktiikkaa ja siittolaeläinlääkärin hommia. Innostuin jo opiskeluaikana käymään tammapraktiikka- ja siittolaeläinlääkärikurssit, koska olen harrastanut hevosia nuoruuden ajan, ja lisääntymistiede kiinnostaa minua. Olen tehnyt nyt neljän vuoden ajan tammahommia, ja edelleen koen tammahommat palkitseviksi. Ensimmäistä kertaa tulevana kesänä minulla on kaksi siittolaa, joissa käyn kotitallien lisäksi, joten saan entistä enemmän tehdä töitä tammojen parissa.

Vapaa-ajalla minua liikuttaa kolme setteriä, joiden kanssa harrastan metsästystä, agilitya sekä näyttelyitä.


Kaisu VästinsaloHevosen omistajana v. 1989 alkaen ja kasvattajana v. 1996 lähtien.
Kasvattaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Tärkeintä on hyvinvoiva tiine tamma ja reipas terveenä syntyvä varsa. Tähän asiaan olen panostanut nyt neljällä vuosikymmenellä keräämällä kaiken mahdollisen tiedon matkanvarrelta. Oriasematoiminta orien osalta on alkanut v. 2010 liveoreilla. Vuonna 2019 suoritin siittola-avustajan koulutuksen ja rakennutin tallimme yhteyteen hyväksytyn keino-ja siirtoaseman.

Tiineyden alku ja jatkuminen terveeseen varsaan on monisyinen projekti. Olen panostanut alusta alkaen kokonaisvaltaiseen hoitoon, mikä vaikuttaa tiinehtymiseen sekä tiineyden ylläpitoon. Tamman hyvinvointi on suoraan verrannollinen tiineyden mahdollistamiseen, mutta myös terveeseen hyvinvoivaan varsaan.

Olen valmis tekemään töitä tammasi tiineyden mahdollistamiseksi yhdessä eläinlääkärimme kanssa, kaikin mahdollisin keinoin.


Ilkka VästinsaloVastaa oriasemalla oriiden hypytyksestä sekä käsittelystä siementen keräyksessä.
© Polestar Talli
Länsirannantie 584, 63130 Mäyry
kaisu.vastinsalo@outlook.com | 040-5069057

Webdesign © Valokuvaus Tuulia N 2020 - www.tuulian.net