text

« Edelliselle sivulle

Barlume Di Speranza

suomalainen ratsuponi, ruuna, synt. 11.6.2011
Kasvattaja: Kaisu Västinsalo
Omistaja: Mari Nevas
i. Flora's Hof Magic - e. Maica - ei. Diamant II

Kaikki sukutiedot sukupostista - Emälinjan tuotanto

Ocd vapaa kasvuhäiriötön luusto

                  © Satu Pitkänen            

Kantakirjaus

27.2.2013 - Ypäjä - I-palkinto
Jalo, sopusuhtainen ori, joka edustaa hyvää ratsuponityyppiä. Sillä on hyvänmuotoinen hieman alhaalta liittyvä kaula. Sillä on pitkä, hyväasentoinen lapa, hyvä ylälinja ja hyvä satulansija. Runko on lihaksikas ja reisi on pitkä. Jaloissa on riittäva luusto. Vasemmassa etujalassa on yhdensuuntaissiirtymä ja sisäsäärellä kompensoiva luuliika. Liikkeet ovat suorat. Käynti on puhdasta, melko tahdikasta ja irtonaista. Ravi on jäntevää, tahdikasta ja melko lennokasta. Laukka on matkaavoittavaa ja poni liikkuu ylämäkeen.

Eläinlääkärin tarkastus: Yleinen terveydentila: Kaulalla vanhoja puremajälkiä, muuten ei huomauttamista (9). Luonne ja käsiteltävyys: Hieman rauhaton, kiltti (9). Ortopedinen tarkastus: Vej sisäsäärellä liikaluu, mtj kinnernivel lievästi täyttynyt. Pehmeällä alustalla ravissa jäykempi vasemmassa kierroksessa (9).

Irtohypytyskoe: Tekniikka ja kyky: Ponilla on hyvä eteenpäinpyrkimys. Se avaa hypyissä hyvin takaa, etupolvet saisivat nousta korkeammalle. Poni on varovainen ja sillä on terävä ponnistus. Saisi olla lavoistaan irtonaisempi. Laukka on matkaavoittavaa ja tasapainoista. Luonne ja yleisvaikutelma: Poni on energinen, maltillinen ja yhteistyöhaluinen.

Askellajit: Käynti on puhdasta, liikkuvaa, irtonaista ja siinä on riittävä yliastunta. Ravi on melko lennokasta, hieman kiireistä ja saisi kantaa paremmin. Lupaavaa, kun rentoutuu selästään. Laukka on melko tasapainoista, pyöreää, tänään kiireistä. Miellyttävänoloinen poni, joka oli melko jännittynyt ja siksi ei aina keskittynyt tehtäviinsä.

Tallikäyttäytyminen: Rauhallinen, tarkkaavainen poni. Tallikäyttäytymisessä ei huomauttamista (9).

Sopusuhtainen, urheilullinen, yhteistyöhaluinen ja energinen poni, joka liikkuu kevyesti ja hyppää hyvin. Ori merkitään suomalaisen ratsuponin kantakirjaan I jalostusluokkaan ja sille myönnetään jalostukseenkäyttöoikeus vuosiksi 2014-2015.

Saavutukset

2017 - Ponibreeders 6-vuotiaat esteratsastus 1.
2015 - Laatuponikilpailu Hämeenlinna esteet 2/6
Laatuponikilpailu Hämeenlinna askellajit 3/12
Pohjanmaan nuortenhevosten alue-estemestaruushopea

Webdesign © Valokuvaus Tuulia N 2016 - www.tuulian.net

© Ratsastus- ja valmennustalli Polestar
Länsirannantie 584, 63130 Mäyry
kaisu.vastinsalo@outlook.com | 040-5069057