text

« Edelliselle sivulle

Rannan Ruhtinassuomenhevonen, ori, synt. 5.7.2009
Kasvattaja: Kaisu Västinsalo
Omistaja: Kaisu Västinsalo
i. Murron Valo - e. Totinki - ei. Toto

Kaikki sukutiedot sukupostista - Emälinjan tuotanto

Ocd vapaa kasvuhäiriötön luusto

                                                               

Saavutukset

2018 - Suomenhevosten estemestaruuskulta
Pohjanmaan senioreiden hallimestaruuspronssi
2017 - Pohjanmaan suomenhevosten alue-estaruuskulta
Pohjanmaan senioreiden taitomestaruuskulta
Prestige Cup esteratsastus voitto.
2016 - Pohjanmaan suomenhevosten hallimestaruuskulta
2015 - 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakilpailu (esteratsastus) 1.
2013 - Suomenhevosten laatuarvostelukarsinta Ypäjä - 4/19
2012 - Suomenhevosten laatuarvostelukarsinta Perho - 4/10


Tarjolla jalostukseen

RANNAN RUHTINAS, R-KTK I

Tuore suomenhevosten estemestari Rannan Ruhtinas kiittää kaikkia tammoja sekä tammanomistajia kaudesta 2018, kuusi tammaa ja 5 tiineyttä joille toivotamme paljon onnea odotukseen! Palaamme uudella innolla asiaan kaudella 2019 josta hinnat ja tiedot tullee kevät talvella hyvissä ajoin!


Kausi 2018 keskityttiin lähinnä kilpailemiseen, mutta kaudella 2019 voidaan jälleen palvella tammoja täysillä! ??

Kaikki hinnat sisältää alv24%.

Kyselyt ja varaukset: 040 506 9057 / Kaisu Västinsalo.
www.polestartalli.net

Esittely

Ransun isä on Murron Valo joka on jättänyt sporttisia hyvin liikkuvia urheiluhevosia, joista vanhimmat kilpailevat suurimmaksi osaksi esteratsastuksessa. Näille yhteistä on erinomainen laukka sekä estetekniikka ja erittäin suuri kapasiteetti, näin myös Ransun kohdalla. Emänisä on Toto joka edustaa harvinaisempaa Kirppulinjaa. Emän puoli on myös valtasuvuista poikkeava. Jalostusoriina Ransun suku on mielenkiintoinen. Oriin suvusta puuttuu Hilua lukuunottama kaikki valtaoriit ja Hilukin vasta 4ssä polvessa. Oriin suvussa ei esiinny myöskään yleisimpiä R -kirjattuja oreja.

Ransu on itse kiltti, herkkä, erittäin nöyrä ja todella palvelualtis ori joka on tähän mennessä venynyt voittamaan kaiken tärkeän. Aina kun on tarve ylittää itsensä ja tehdä vielä vähän enemmän niin Ransu sen todellakin aina tekee ratsastajansa puolesta, ollen lahjakas jo nuoresta alkaen! Oriilla kotona ratsastaa ja ajaa pienetkin lapset. Oriin terveys on kaikinpuolin erittäin hyvä. Näitä ominaisuuksia toivomme Ransun periyttävän myös varsoilleen.

Parhaita saavutuksia


  • Ransu on jo 5-vuotiaana kisannut hyvin tuloksin 90 cm saakka II-tasolla.
  • 6-vuotiskaudella ori jatkoi Suomenhevosten kärjen tuntumassa sijoittuen ja voittaen useissa 90-100 cm luokissa.
  • 6-v. Kasvattajakilpailun esteosuuden voitto.
  • 6v syksynä kantakirjattu Kiuruvedellä II palkinnolla.
  • 7-v. kaudella ori hyppäsi sijoituksia ja voittoja 100-110 cm suomenhevosille sekä nuorille mutta myös kaikille avoimissa luokissa.
  • Useita aluemestaruus mitaleja.
  • Prestige Cupin voitto
  • 2018 Estemestaruus kultaa!
  • Ori on kilpaillut myös kouluratsastuksessa aina helppo A -tasolle saakka I-II -tasolla voittaen ja sijoittuen.


Jälkeläiset

Rannan Ruhtinaalla on 10 hienoa varsaa jotka vielä senverran pikkuisia että ei voi sanoa suorituslaadusta paljon. Yhtenäistä on kuitenkin hyvä luonne, tasapainoinen helppo laukka, kevyt rakenne mutta hyvä luustoiset sekä asentoiset jalat. Varsat ovat myös hyvällä yhteistyömoraalilla varustettuja.

Kantakirjaus

27.2.2013 - Kiuruvesi - II-palkinto (8-8-7/8-7=38p)
Hyvä laatu- ja rotutyyppi, puutteellinen orileima. Pitkä avo runko, leveästi liittyvä kaula jossa lyhyt niska, pitkä pysty lapa, lyhyt säkä, suora selkä ja lanne, hyvin kulmautunut takaosa.

Pieniniveliset jalat, etujalat hieman suppuvarpaiset, takajalat länkisääriset. Pyöreät leveäkantaiset ja säännölliset kaviot, kookkaat säteet.

Etujalkojen liikkeet melovat ja takajalkojen liikkeet länkisääriset käynnissä, pitkä irtonainen askel. Väljät raviliikkeet, etujalkojen liikkeet melovat, matala pitkä askel. Estekoe: rohkea, hyvä kapasiteetti, terävä ponnistus, hyvä etujalkojen tekniikka, avaa hyvin takaa, ajoittain alastulossa etupainoinen, luonne 9, tekniikka 8, kapasiteetti 8. Askellajit, käynti 7: puutteellinen työntö takaa. Ravi 7: tahdikas, puutteellinen lennokkuus. Laukka 7: lyhyttä, melko hyvä tasapaino. Ratsastettavuus: melko tasapainoinen, kuuliainen, tahdikas, melko taipuisa. Luonne: puutteellinen eteenpäinpyrkimys, herkkä avuille. ELL: jaloissa ei merkittäviä rasitusmuutoksia, pieni liikaluu vasemman etujalan sisäsäärellä, oikean etujalan kavion sisäreuna muuttunut (vanha polkema). Oikea kives kiertynyt. Harjassa katkenneita jouhia. Ihotulehdusmuutoksia kaulalla. Röntgen: ei merkittäviä muutoksia.

Webdesign © Valokuvaus Tuulia N 2016 - www.tuulian.net

© Ratsastus- ja valmennustalli Polestar
Länsirannantie 584, 63130 Mäyry
kaisu.vastinsalo@outlook.com | 040-5069057