Henkilökunta Siitosoriit 2020 Hinnasto Ohjeita tamman omistajalle

Oriasema - Siitosoriit

Asemalla astuvat: Rannan Ruhtinas   |   Veeran Taaveri   |   Pato

Rannan Ruhtinas         
Klikkaa isoiksi

i Murron Valo ii K.M. Poku iii Kihin-Muisto
iie Ero-Muska
ie Huli-Leija iei Hulina
iee Lähtö-Viesti
e Totinki ei Toto eii Totti
eie Kuiske
ee R.T. Mampseli eei Resori
eee Tanja

Pidempi sukutaulu sukupostissa

Rannan Ruhtinas RKTK-I, astuu Kuortaneella Oriasema Polestarilla keinona sekä siirtoina ympäri Suomen.
Kausi alkaa 2.5. ja jatkuu 31.8. saakka.

Esittely
Ransu on kiltti, herkkä, erittäin nöyrä ja palvelualtis suurella sydämellä töitä tekevä ori. Sillä voi harrastaa monipuolisesti yli lajirajojen eritasoiset ihmiset.
Oriilla on erinomainen fysiikka, eikä sillä ole periytyviä sairauksia.
Ransun isä on Murron Valo, joka on jättänyt sporttisia hyvin liikkuvia urheiluhevosia, joista vanhimmat kilpailevat pääosin esteratsastuksessa. Näille yhteistä on erinomainen laukka ja hyppytekniikka ja erittäin suuri kapasiteetti, näin myös Ransun kohdalla. Emänisä on Toto, joka edustaa harvinaisempaa Kirppu-linjaa.
Ransun emälinjan on geenitestein todettu kantavan Przewalskinhevosen geeniä. Ransun DMRT3-ravivarmuusgeeni on C/A.
Jalostuksen näkökulmasta Ransun suku on erittäin mielenkiintoinen, koska sieltä puuttuu neljännessä polvessa olevaa Hilua lukuunottamatta kaikki yleisimmät isälinjat eikä suvussa esiinny myöskään yleisimpiä R-ktk oreja. Kyseessä on siis erilaisen sukuinen ori.


Parhaat tulokset
6-v. kasvattajakisan esteiden voitto
7-v. avoimet 110cm luokat
8-v. Prestige Cupin este voitto
9-v. Suomenhevosten estemestaruus kultaa
10-v. Suomenhevosten valjakkomestaruus hopeaa

Kilpaillut viidessä lajissa vähintään aluetasolla menestyen aina.

Jälkeläiset
Ransulla on 15 varsaa ja tulevana kesänä odotetaan syntyväksi 9 varsaa. Ori on toiminut erittäin hyvin myös ongelmatammoille tiinehdyttäen lähes jokaisen, jolla on pienikin mahdollisuus tiineyteen. Ransun varsat ovat kaikki vielä nuoria, joten niiden suoritusominaisuuksista ei vielä tiedetä. Varsat ovat kuitenkin olleet hyvällä kiltillä luonteella varustettuja sekä erittäin helppoja opettaa. Varsat ovat pääosin rakenteeltaan pitkäjalkaisia sekä melko suurilinjaisia, kevyen pitkän kaulan sekä kauniin pään omaavia urheiluhevostyyppisen keveitä. Varsat omaavat myös erittäin hyvät puhtaat ja tahdikkaat liikkeet.


           
Klikkaa isoiksi


Veeran Taaveri         
Klikkaa isoiksi

i Hermeli ii Samuli iii Kelmi
iie Akuli
ie Merri iei Uski
iee Sari
e Veeran Lento ei Hilurin Lento eii Hiluri
eie Mutrin-Lento
ee Veera II eei Verneri II
eee Peppi

Pidempi sukutaulu sukupostissa

Veeran Taaveri astuu Kuortaneella Oriasema Polestarilla keinona sekä siirtoina ympäri Suomen.
Kausi alkaa 2.5. ja jatkuu 31.8. saakka.


Esittely

Taavi on hyvällä tavalla herkkä, kiltti ja hyvällä työmoraalilla varustettu ori. Se on ratsastaessa kevyt jalalle sekä kädelle, eikä ratsastajan tarvitse kantaa sitä. Oriilla on valtavan hyvät ja isot liikkeet. Sivuttaismotoriikka on sen vahvuus; väistöt ja sulut, missä se on todella notkea. Taavi on myös erittäin lahjakas estehevosena, mutta ratsastajiensa koulupainotteisuuden vuoksi se ei ole juurikaan päässyt esille esteradoilla. Se omaa hyvän tekniikan, voimakkaan vahvan hypyn sekä riittävän laukan. Oriin isä on Valioperiyttäjä ori Hermeli, joka esiintyy useiden suorittajahevosten sukutaulussa. Emä on Hilurin-Lentolainen tamma, joka on kunnostautunut jalostuksessa jättämällä Veeran Taaverin lisäksi myös Veeran Tyttelin (Sh kenttämestaruuskulta 2018 ja hopea 2019). Hyvä emälinja on jalostusoriille tärkeä. Oriilla on hieno orileima, se ilmoittaa olemassaolostaan olematta kuitenkaan karjas. Taavi fysiikka on vertaansa vailla, vielä 16-vuotiaana se on täydessä kilpailukunnossa eikä sillä ole periytyviä sairauksia.


Parhaat tulokset

3-v laatuarvostelufinaalin voitto ja paras askellajihevonen, irtohypytyksestä kapasiteetista ja yhteistyöhalukkuudesta täydet 10pistettä
4-v laatuarvostelufinaalin voitto parhaana askellaji- sekä estehevosena
5-v laatuarvostelun 2.sija
2019 koulumestaruuksissa 11.sija
Ori on kilpaillut sijoittuen ja voittaen kansallisella tasolla kouluratsastuksessa.


Jälkeläiset

Ori periyttää liinakkoväriään, pitkiä jalkojaan, korkeutta ja hyviä liikkeitään. Jälkeläiset ovat urheilullisia, kilttejä, ryhdikkäitä ja muutenkin hyvärakenteisia. Estekyky tuntuu myös periytyvän. Jälkeläiset ovat pärjänneet loistavasti ikäluokkakilpailuissa (mm.laatuarvostelut), sekä kaikkineen perineet isältään kisahevosen tarvittavan herkkyyden ja reaktiokyvyn.Pato» Lataa pdf-esite

Pato kilpaili urallaan vain 23 kertaa ja osoitti huikeaa kilpailupäätä voittamalla näistä kilpailuista peräti kymmenen. 3-vuotiskaudella Pato voitti kaikki viisi kilpailuaan ja kausi huipentui Ruotsin Kriteriumin voittoon.

4-vuotiskauden Pato avasi ravaamalla pitkällä matkalla (3 200 m) Ruotsin ennätyksen 14,5. Kauden seitsemästä kilpailusta Pato voitti neljä ja se osoitti olevansa ikäluokan kuningas voittamalla Ruotsin Derbyn huippuajalla 12,8akp, joka on myös oriin ennätys.

Pato tienasi urallaan 4 208 000 Ruotsin kruunua eli yli 350 000 kruunua per startti!

Pato on huippuori Orlando Vicin poika. Orlando Vici 12,7ake(4) voitti urallaan Ranskassa sekä 3- että 4-vuotiaiden Kriteriumit ja tienasi yli 800 000 euroa.

Paton emän She’s My Pien (Alf Palema) emä Just A Victory 15,7a (Sugarcane Hanover) on huipputamma Blues Officen (11,8a / 2,8 milj. kruunua) sisko.

Paton ensimmäiset jälkeläiset ovat tulleet hyvin starttiin. Robert Berghin valmentama ja omistama Payet (ei. Love You) on aloittanut lupaavasti (10:3-1-1) voittaen viimeksi 75-lähdön uudella ennätyksellä 14,8ke.
© Polestar Talli
Länsirannantie 584, 63130 Mäyry
kaisu.vastinsalo@outlook.com | 040-5069057

Webdesign © Valokuvaus Tuulia N 2020 - www.tuulian.net