Henkilökunta Siitosoriit 2023 Hinnasto Ohjeita tamman omistajalle

Oriasema - Siitosoriit

Asemalla astuvat: Rannan Ruhtinas   |   Ville Kalle   |   Camri   |   Antti Armas   |   Pörnä-PoikaRannan Ruhtinas         
Klikkaa isoiksi

i Murron Valo ii K.M. Poku iii Kihin-Muisto
iie Ero-Muska
ie Huli-Leija iei Hulina
iee Lähtö-Viesti
e Totinki ei Toto eii Totti
eie Kuiske
ee R.T. Mampseli eei Resori
eee Tanja

Pidempi sukutaulu sukupostissa

Erinomaista työmoraalia; estemestari ja geenipankkiori! Rannan Ruhtinas
Murron Valo - Toto - Resori

* kasvattajakisan esteiden voittaja 2015
* R kantakirjaus II palkinnolla 2015
* avoimia 110cm luokkia 7v kaudella
* Prestige Cup estevoitto 2017
* estemestaruus kultaa 2018
* R ktk korotus I palkintoon kilpailusuorituksilla
* valjakkomestaruus hopeaa 2019
* estemestaruus hopeaa 2020
* Ta kantakirjaus II palkinnolla 2021

Kaikki mitä kaipaat suomenhevosoriilta; varhaislahjakas, poikkeukselliset kilpailunäytöt, monipuolisuus, erinomainen palveleva luonne ja laadukkaat hyvän työmoraalin omaavat jälkeläiset.

Rannan Ruhtinaan isä on Murron Valo, joka on jättänyt sporttisia hyvin liikkuvia urheiluhevosia, joista vanhimmat kilpailevat pääosin esteratsastuksessa. Näille yhteistä on erinomainen laukka ja hyppytekniikka ja erittäin suuri kapasiteetti, näin myös Ransun kohdalla. Emänisä on Toto, joka edustaa harvinaisempaa Kirppu-linjaa. Näiden lisäksi suoran emälinjan on geenitestein todettu kantavan Przewalskinhevosen geeniä. Jalostuksen näkökulmasta oriin suku on erittäin mielenkiintoinen, koska sieltä puuttuu myös neljännessä polvessa olevaa Hilua lukuunottamatta kaikki yleisimmät isälinjat eikä suvussa esiinny myöskään yleisimpiä R-ktk oreja. Kyseessä on siis erisukuinen ori jonka siemen on pakastettu myös LUKEn geenipankkiin.

Rannan Ruhtinaalla on 38 varsaa ja kaudella 2022 oriille odotetaan 16 varsaa lisää. Varsat ovat pärjänneet hienosti näyttelyissä ja laatuarvosteluissakin.

Siemen on erinomaista ja kestää hyvin pitkiäkin siirtoja, oritta on käytetty koko jalostusuran ajan paljon haastaville tiinehtyjille ja se onkin onnistunut saamaan useita aiemmin tyhjäksi jääneitä tammoja tiineeksi.

Rannan Ruhtinas keskittyy vain jalostukseen joten kilpailut eivät häiritse oriin saantia tammoille.

           
Klikkaa isoiksi


Ville Kalle   
i Viesker ii Vokker iii Forte
iie Halla
ie Vieska iei Jaska
iee Viesta
e Nujutar ei Joihuri eii Poika-Siro
eie Aviisitar
ee Nuju eei Filippus
eee Sekuntti

Pidempi sukutaulu sukupostissa

Vanttera voimanpesä, Kriterium- ja Derbyvoittaja!

VILLE KALLE
Viesker - Nujutar - Joihuri
23,7aly I 25,9ke I 203 700€
25 starttia, 12-6-3

Vauhtia ja voimaa Tiistenjoelta! Nopeus ja kestävyys on geeneissä ja siivittäneet Ville Kallen huikeaan menestykseen. Kovan kilpailupään lisäksi Ville Kalle on käytökseltään täydellinen herrasmies, joka ei turhia huutele. Emälinja on maan kovimpia ja isä Viesker täydentää Ville Kallen hienon sukutaulun.

Legendaaristen suurkilpailuiden Kriteriumin ja Derbyn voitot löytyvät Ville Kallen voittosarakkeesta. Sysirautias läsipää on valloittanut ravikansan sydämet paitsi urheilullisuudellaan niin myös ulkonäöllään.

Ville Kallen ensimmäinen ikäluokka syntyy 2022.

Ori kilpailee myös, joten varaa ja tilaa siemenet ajoissa.

Camri   
i Cameron ii Suikun Ero iii Suikku
iie Eron-Veti
ie Luonnos-Stella iei Luonnos
iee Annabella
e Suvi-Syke ei Vokker eii Forte
eie Halla
ee Suvi-Ilo eei Vejani
eee Raksan-Leima

Pidempi sukutaulu sukupostissa

Camri
19,9aly I 22,6ke I 423 279€
160 starttia, 42-30-15

Camri on tullut tunnetuksi etenkin suomenhevoselle poikkeuksellisesta nopeudesta. Tämän lisäksi Camri on ollut erittäin kestävä ori juosten 4 vuotiaasta alkaen 12 kautta kilpaa tasaisesti pärjäten jonka aikana se voitti mm. St. Michelin Suurmestaruuden kaksi kertaa ja juoksi superjuoksijaksi ajalla 19,9aly ja kirjasi kautta aikojen kovimman suomenhevosen viimeisen puolikkaan 13,0 uransa viimeisellä kaudella 2021 Mikkelissä. Kuninkuusraveihin Camri on osallistunut peräti 7 kertaa sijoittuen kolmesti kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Camri kykenee periyttämään poikkeuksellista ravinopeutta ja hienoa luonnettaan josta saanut kantakirjauksessa täyden 10! Camrin menestyneimpiä jälkeläisiä ovat Tiitukka ja Camriina sekä Carri sekä valiojuoksijoita Issakan Valo, Mellakka ja Lumettaja.
Camrin jälkeläiset ovat pärjänneet myös ratsupuolella mm Pyrypolun Felder.

Camrin oma suku on mielenkiintoinen Cameron isälinjansa sekä erisukuisen emälinjansa vuoksi. Sopii monille tammoille myös sukunsa ansiosta.

Sympaattinen superjuoksija astuu oriasemallamme kaudella 2023 ja on saatavilla niin paikan päällä kuin siirtoinakin.
Huomaa että ensimmäinen kerta saatavilla "täälläpäin Suomea".

Antti Armas       
i Toja ii Totilo iii Totti
iie Ilosanoma
ie Uusi-Irmeli iei Uusi-Veto
iee Irmeli
e R.R. Sattuma ei Hemmo eii Luonnos
eie Hili
ee Raisutar eei Rajukas
eee Pimu

Pidempi sukutaulu sukupostissa

Erisukuinen suomalainen herrasmies, hyväluonteinen, kiltti sekä herkkä. Hyvä luonne on periytynyt myös jälkeläisille.
Antti on ihmisrakas ja se nauttiikin suuresti hoitamisesta ja rapsuttelusta. Muiden hevosten läsnäolo tallissa tai kentällä ei häiritse sitä. Antin kilttiä luonnetta kuvaa ehkä parhaiten se, että välillä unohtaa sen olevan ori.

Antti on n. 4 vuotta sitte aloittanut esikoulun ratsuhevosen saloihin ja viimeiset 3 vuotta on ratsuopinnot olleet etusijalla. Antti on ratsastettavuudeltaan erittäin herkkä ja liikettä tarvittaessa löytyy. Kokoaminen tuntuu olevan helppoa ja vaivatonta. Myös esteet ovat tämän pojan mieleen ja kapasiteettiä löytyy siihenkin hommaan.Pörnä-Poika                 
i Vihi-Totti ii Poika-Totti iii Totti
iie Rilinä
ie K.M. Tähti iei Kihin-Muisto
iee Minnie
e Nattari ei Ruutun Ruksi eii Ruutu-Poika
eie Lappu
ee Pesetar eei Setta
eee H.H. Pepita

Pidempi sukutaulu sukupostissa

Erisukuinen isänsä ainoa kantakirjattu orijälkeläinen Pörnä-Poika tarjolla viimeistä kauttaan jalostukseen!

Pörnä-Poika kilpailee kansallisella tasolla esteitä Tyttelin eli Marja Tetri-Rantasen kanssa. 2021 ratsukko on sijoittunut toiseksi suomenhevosten Pohjola GP-osakilpailussa ja voittanut Hämeen alueen estemestaruuden. Pörnä-Pojalla ja Tyttelillä on lukuisia sijoituksia ja voittoja kansalliselta tasolta myös aikaisemmilta vuosilta.

Pörnä-Poika on monitoiminen suomenhevonen, joka on esteiden lisäksi kilpaillut myös kouluratsastuksessa. Sillä harrastetaan työhevostoimintaa ja Pörnis onkin ollut jo useamman työvaljastuskurssin mallihevonen. Kotona Pörniksellä harrastetaan eniten maastoratsastusta ja lämpimillä säillä käydään uittamassa. Pörnis on aloittanut uran myös ratsujousiammunnassa. Pörnä-Poika toimii kiltin ja rauhallisen luonteensa ansiosta kotona myös tätien ja lasten ratsuna.

Pörnä-Pojan jälkeläisistä vanhimmat ovat kuusivuotiaita. Monella varsalla on hienot ratsun liikkeet. Vanhimmasta ikäluokasta vuoden 2021 parhaaksi askellajihevoseksi valittiin 5-vuotiaiden laatuarvostelussa Vinha-Into, jonka emä on Villinki.

Pörnä-Poika periyttää rohkeaa ja rauhallista luonnetta. Pientä pilkettä saattaa varsoilla olla silmäkulmassa, kuten suomenhevosella kuuluukin. Ne ovat hyvin ihmisrakkaita ja tahtovat puuhata ihmisen kanssa.

Pörnä-Pojan kavioaines on erinomaista ja se periyttää sitä myös jälkeläisilleen. Kengittäjät ovat kehuneet varsojen kovaa kavioainesta. Pörnä-Pojan runko on tiivis ja se on ryhdikäs. Näitä rakenteellisia ominaisuuksia näkyy myös varsoissa.
© Polestar Talli
Länsirannantie 584, 63130 Mäyry
kaisu.vastinsalo@outlook.com | 040-5069057

Webdesign © Valokuvaus Tuulia N 2020 - www.tuulian.net